Маслината е истински еликсир за тялото и душата

Обичате ли да похапвате вкусни маслинки между основните храненията или докато отпивате от аперетива си? Не можете да си представите салатата без леко солени и сочни маслини?

Чудесно сте се ориентирали, защото маслините са изключително полезни за здравето. Те са истински дар от природата.

Маслини за добро здраве

Редовното похапване на маслини ни поддържа в отлична форма, защото в тях се съдържат полифеноли, които подпомагат тялото в борбата с възпалителните процеси. Според учените полифенолите имат антиоксидантно, противовъзпалително, противогъбично и антимикробно въздействие върху организма. Те съдействат за намаляването на оксидантния стрес на мозъчните клетки и подобряват паметта.

Мононаситените мазнини, които също откриваме в маслините, пък  подпомагат производството на добрия холестерол, а също така намаляват рисковете от сърдечносъдови болести, свързани с високо кръвно налягане.

Маслини за силни очи и красива кожа

Ако искате да поддържате очите си в добро здраве и да се борите успешно с бръчките, то тогава консумирайте редовно маслини. В тях съдържанието на така ценните витамини А и Е е изключително високо. Тези витамините са антиоксиданти, които се грижат за поддържането на здрави очи. Свежата и еластична кожа е гарантирана при наличнието им в нашето ежедневно меню. Например,  ако си набавите от чудесните маслини от сорта итрана, наричани още черната перла на Лацио, ще съчетаете чудесен вкус със свежа визия.

Маслини за Добра форма

В маслините се съдържат полезни мазнини, които ни помагат да поддържаме добрата форма. Добрата новина е, че подпомагат храносмилателната система и намаляват усещането за глад. монаситените мазнини подпомагат премахването на излишната

Допълнителен бонус:

Черните  маслини ни даряват със свежа енергия, благодарение на увеличеното съдържание на желязо в тях.

Ако се чудите откъде бихте могли да си набавите качествени маслини, можете да се консултирате с нашия партньор 100 % Италиано.

За повече информация относно най-добрите италиански продукти, нашите приятели от Италия зад ъгъла ще ви консултират.

Коментари (4)

Истината е, че хубави маслини рядко се намират. Най- обичам зелените и сочните. Преди харесвах с бадемче вътре, но разбрах, че лесно се развалят и залагам на стандарните вече.

С узо или ципуро ги препоръчвате!? 🙂

Страхотна Статия! Кой не обича да показва маслинки до морето? 🙂

Какво море бе?

Leave a comment

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.